Endre tankemåten

Det tar tid og vilje å endre måten man tenker. Tror jeg endret litt når jeg ble med RTW fasting hos Goodbye Valentino. Der skulle man sy sin egen garderobe gjennom ett helt år og man fikk ikke kjøpe noe utenom undertøy og tilbehør. Jeg klarte meg ikke gjennom hele året, men det fikk meg til å tenke veldig mye over hva vi behøver i forhold til det vi vil ha.

Jeg er veldig glad jeg kan sy for det er veldig mye klær jeg har kjøpt som ikke passer. Da har det jo veldig lett for å bare bli liggende. Og man kan jo fort skaffe seg flere avbetalnings kontoer på diverse steder som Ellos. Som tilslutt koster mer enn det smaker…

Problemet ligger jo igjen i at man kan jo også skaffe seg for mye stoffer og sytilbehør også. Symaskiner er heller ikke billige 🙁 Så problemet ligger i alt jeg kjøper som jeg ikke behøver, men som jeg tror skal gjøre ting lettere eller bedre.

Garn, klær, stoffer, utstyr, bøker, blader, knapper, mønster….Det er liksom bare til min hobby, jeg har også handlet veldig mye utenom det også.

Man kan også låne penger til ferie. Da gjerne noe så idiotisk som et Ellos lån med renter på 29 %… Låne for å betale ned andre små lån, men da låne litt ekstra sånn for sikkerhets skyld.

Ja mange dumme avgjørelser blir til store problemer. Asså vi har klart oss, det har bare aldri vært noe til overs. Aldri noe å spare. Leve fra lønning til lønning og hvis jeg skal være helt ærlig har jeg aldri hatt helt oversikt over hvor mye vi har hatt i inntekt. Alt har liksom blitt borte uansett.

At vår økonomi ser ut som den gjør er absolutt ikke bare min feil, men mye av skylda er min. Derfor føles det veldig bra å ta tak i den på alvor nå også. Og å skrive om det her vil jeg bruke som motivasjon og dokumentasjon på at ting faktisk går framover. Så glad jeg fant The Budget mom. Hennes tips traff meg og gjorde det lettere for meg å ta noen smarte valg. Og etter bare to måneder ser til lysere ut…Jeg har også begynt å lese Pengebingen, en blogg på norsk med supre tips om budsjett og sparing.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *